Veschillende typen gastouders

 

Om u als gastouder zo passend mogelijk te begeleiden, onderscheidt gastouderbureau GastVrij vier soorten gastouders. Vanzelfsprekend kan elk type gastouder altijd van ons totale begeleidingspakket gebruik maken indien gewenst.

  1. De selectieve gastouder
  2. De thuiscrèche gastouder
  3. De voorschoolse kindereducatie gastouder
  4. De familie gastouder


De selectieve gastouder 

Deze gastouders bieden selectief en parttime opvang voor minder dan 30 uur per week. Vaak werken deze gastouders met een kleine groep kinderen en combineren hun gastouderwerk met andere werkzaamheden. 

Gastouderbureau GastVrij biedt u leuke thema’s aan waar u kosteloos gebruik van kunt maken. Ook kunt u gratis een foto-album op onze website aanmaken om aan ouders te laten zien wat u met de gastkinderen hebt ondernomen en bij opvoedkundige vragen gratis gebruik maken van onze telefonische pedagogische helpdesk via telefoonnummer 06-81517451. Wij hebben een afwisselend en uitdagend cursusaanbod voor u dat u zelf kunt afstemmen op uw eigen situatie. 

De thuiscrèche gastouder

Dit zijn gastouders die op zeer pedagogische wijze opvang bieden aan meerdere kinderen en meer dan 30 uur per week werken.

Gastouderbureau GastVrij helpt u graag met het vinden van meerdere gastkinderen en biedt veel pedagogische scholing aan en een telefonische helpdesk voor pedagogische vragen via telefoonnummer 06-81517451. Ook ondersteunen wij u bij praktische zaken. U kunt contact opnemen met onze financiële helpdesk via telefoonnummer 06-81517452  bij boekhoudkundige vragen of om de mogelijkheden van zelfstandig ondernemerschap te bespreken. Daarbij bieden wij een handig en efficiënt online urenregistratie-systeem aan. Indien gewenst kunnen wij ook (gratis) uw uren invoeren. Dat scheelt u weer tijd! Ook zijn onze bemiddelingsmedewerkers flexibel qua werktijden. Wij begrijpen dat u het overdag vaak te druk heeft voor een evaluatie of risico inventarisatie en komen graag ’s avonds of in het weekend bij u langs.

De voorschoolse kindereducatie gastouder 

Dit zijn HBO(+) opgeleide gastouders die een voorschools educatie centrum leiden. Deze gastouders hebben vaak werkervaring in een andere functie en kiezen heel bewust (soms tijdelijk) voor het gastouderschap.

Gastouderbureau GastVrij ondersteunt u bij het opstellen van een excellent pedagogisch beleid met dusdanig onderscheidende USP’s dat u als gastouder snel vol zit. Wij begeleiden u indien gewenst ook bij het opstellen van een klein ondernemingsplan waarmee u een efficiënte opvangsituatie met optimaal rendement creëert en bieden een uitdagend opleidingsaanbod met onder meer het gerenommeerde VVE programma van Cito en een personal coaching mogelijkheid U bepaalt zelf  wat voor u de beste werk-privé balans is.

De familie gastouder

Dit type gastouder past op een familielid of is een goede vriend of kennis van de ouders van het gastkind. Klikt u hier voor meer informatie.

Gastouderbureau GastVrij ondersteunt u met administratieve zaken door een simpel online urenregistratiesysteem en een telefonische financiële helpdesk via telefoonnummer 06-81517452. Daarnaast bieden wij u tips voor leuke, zinvolle activiteiten om met uw gastkind te ondernemen. Uiteraard evalueren wij de opvang met u, maar wij laten u vrij in het al dan niet volgen van cursussen, afhankelijk van uw interesse.

  

 

 

 

Gastouder Anne:
"Maatwerk
begeleiding
voor mijn
situatie: top!"